Bagt græskar med gedeost og parmaskinke

26 okt

 

En anderledes og god forret med Hokkaido græskar der er så lækker og simpel som det lyder. Den passer perfekt til en middag i efteråret og er da oplagt til halloween.

Hokkaido græskar er i sæson fra august til oktober, hvor jeg nyder at spise det friske og økologiske græskar i den periode, og eksperimenterer med nye opskrifter. Da vi skulle have gæster og alle er vilde med gedeost, fandt jeg på denne opskrift og den var et enormt hit – så det skal klart gentages 🙂

Har du ikke eksperimenteret med Hokkaido græskar endnu, så kan det anbefales at springe ud i det. Hokkaido græskar bliver nemlig utrolig lækre søde når de bages – lidt som gulerødder dog mindre faste. Skrællen indeholder gode vitaminer og kan sagtens bruges –  husk at købe økologisk.

 

Forret til 4 personer – 2 græskarpakker per person

 

Ingredienser
½ – 1 Hokkaido græskar
Olivenolie
Salt (jeg bruger Himalaya salt)
Gedeost (rulle)
8 skiver parmaskinke
Frisk timian (tørret er ok)
Rucolasalat
Hvid balsamico glaze
Græskarkerner

 

Fremgangsmåde

Bag græskar i ovnen
Skær Hokkaido græskaret over i to og skrab kernehuset ud med en spiseske. Lig græskaret på et skærebræt med den flade side nedad og den buede side med skallen opad. Skær så 8 rimelig ens størrelser og fine skiver/ både af græskaret (tror jeg skar dem i ca. 1,5 til 2 cm tykkelse).
Lig græskarbådene på et stykke bagepapir på en bageplade og pensel dem med olivenolie, og drys med lidt salt. Bag græskarbådene i en varmluft ovn på 180 grader i ca. 35 minutter.

Rist græskarkernerne
Mens græskarbådene er i ovnen, så rist græskarkernerne på en tør pande. Start ved lav varme og skru langsomt op til der sker noget, for starter du med for meget varme, brænder de nemlig hurtigt på.

Lav pakker med bagt græskar, gedeost og parmaskinke
Tag de bagte græskar ud af ovnen og skru så ovnen op på 230 grader. Mens græskarbådene køler lidt af, så skær nogle skiver af gedeosterullen (½ til 1 cm tyk).
Tag en græskarbåd og lig et par skiver gedeost på (afhænger af størrelsen på græskaret og ost, hvor meget der skal på, men vil sige 1,5 til 2 skiver). Du kan dele en skive gedeost, så den bliver til to halve, hvis det passer bedre til græskarbåden.
Drys lidt frisk timian på og fold så en skive parmaskine rundt om hver græskarbåd med gedeost.
Lige alle pakkerne tilbage på bagepapiret og dup eller pensel eventuelt med lidt olie især på parmaskinken, blot for at parmaskinken bliver ekstra sprød.

Bag græskarpakkerne i den 230 grader varme ovn til skinken er sprød (ca. 8 minutter – hold godt øje). Hvis din ovn ikke får parmaskinken til at blive sprød, så prøv kort at sætte grill-funktionen på, men hold godt øje hele tiden, for det kan gå enormt stærkt og det skal jo nødigt blive brændt.

Portionsanretningen
Fordel noget rucola på hver tallerken og lig to græskarpakker på hver af de 4 tallerkener. Dub lidt hvid balsamico glaze hen over pakkerne, drys med en smule frisk timian og til sidst drys de tørristede græskarkerner henover.

Voila – så er der serveret og velbekomme til dig og dine gæster 🙂

 

TIPS

  • Bag eventuelt bare hele græskaret i ovnen med det samme – så kan de resterende græskarskiver hurtigt lunes dagen efter som tilbehør eller i en lækker efterårssalat til aftensmaden 🙂
  • Hvid balsamico glaze kan godt erstattes med en dressing lavet på honning og eddike. Jeg har ikke selv prøvet det, men det er lækkert at få sødme til det salte, fede og bitre. Du kan eventuelt også serverer lidt friske figner eller æble til, som også giver lidt sødme og syre.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s