Grønkålschips

18 okt

 

Spis kål, kål og mere kål – sådan lyder sundhedsrådene i dag! og JA kål er bare enormt sundt at sætte tænderne i og så smager det faktisk godt.

Du får massere af antioxidanter, vitaminer og kostfibre – faktisk indeholder grønkål dobbelt så mange fibre som der er i broccoli. 

De her grønkålschips er så super sprøde og en nem måde at få grønt på. Det er en sund snack som smager himmelsk og som du kan serverer i stedet for andre chips. Det er nærmest vanedannende og jeg kan dårligt stoppe igen når jeg først begynder…. så godt smager de 🙂 

 

 

Ingredienser
Hele friske blade af grønkål
Ekstra jomfru olivenolie
En smule salt (det smages meget på grønkålene)

 

Fremgangsmåde

Rens bladene meget grundigt under koldt vand. Den krøllede struktur kan nemlig gemme på både jord og smådyr, så derfor skal det vaskes grundigt.

Riv så bladene af rundt om stilken og lig bladene på et stykke bagepapir på en bageplade. Spray med olien og drys med en smule salt.

Kom kålen ind i en varm 120 grader varmluft ovn. Giv dem 30-40 minutter mens du løbende kig til dem, da alle ovne er forskellige og de jo nødigt skulle blive brændte eller få for meget/lidt.

 

TIPS

  • Tilsæt eventuelt andre krydderier så som røget paprika, for at give dem mere krydret smag.
  • Du kan sagtens gemme chipsene og have fordel af dem igen en anden dag. Opbevar dem i en lufttæt beholder så de bevarer sprødheden.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s