Hummus

14 okt

Hummus

 

Hummus er sundt og kan bruges til en masse forskelligt, både vegetar- og kødretter. I humus er der meget protein og mæthedsfornemmelse fra kikærterne. 

Ikke nok med at hummus er fyldt med protein, så er den også bare fuld af god og krydret smag. Derfor giver den et super lækkert pift og noget cremet til mange retter, så som enhver salat, snacks eller hovedret 🙂

 

Ingredienser
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
½ lime eller citron
3 spsk. god olivenolie
1 tsk. spidskommen
1 spsk. tahin
1/2 tsk. cayennepeber
En smule koldt vand
Salt

 

Fremgangsmåde
Hæld væden fra kikærterne og kom så kikærterne op i en blender.

Pres hvidløgsfeddene i, for så er du sikker på at du ikke risikerer tykke hvidløgsstykker, og at der derfor er en som får sig en hvidløgsoverraskelse 😉

Pres så saften fra lime/ citron og kom olie, spidskommen, tahin og noget salt i.

Tilsæt først blot et par spiseskefulde vand og start så med at blende hummussen grundigt sammen. Føles den lidt for tyk, kan du tilsætte flere skefulde vand, men tilsæt blot en smule ad gangen, til du rammer den ønskede konsistens. Du kan jo ikke fjerne vandet igen, hvis den bliver for tynd og det ville jo være ærgerligt hvis det sker.

Smag til sidst på din hummus og tilsæt eventuelt evt. mere salt, spidskommen eller lime/citron, hvis det ønskes. Hvordan man ønsker sin hummus er nemlig enormt forskelligt – nogen ønsker den grov, andre mere lind og nogen ønsker den krydret, hvor andre ønsker den mere mild.

 

TIPS

  • Prøv den som dip til grøntsagsstave enten som snacks til en velkomstdrink, som ekstra snacks på middagsbordet eller som eftermiddags- eller aftensnack. 
  • Kan bruges som tilbehør til en god frokostsalat, til hovedret eller eventuelt som smørrelse til pitabrød eller tortilla pandekager.

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s