Græskarsalat med friske figner og lun gedeost

9 okt

 

Efteråret bulner af lækre råvarer og her er blandt andet det skønne Hokkaido græskar, som i mine øjne nok er undervurderet i manges køkkener. Det er en herlighed med mange egenskaber, og så er det da bare lækkert, at nyde det mens vi kan få det helt friskt endda fra Danmark og økologisk 🙂

Første gang jeg lavede en ret med Hokkaido græskaret, var det en græskarsuppe, som jeg også har opskrift på her på bloggen. Men lige siden har jeg eksperimenteret mere og mere, og nu er jeg blevet rigtig gode venner med denne delikate grøntsag ❤ 

Sammensætningen af denne salat er en kombination af en masse dejlige råvarer og der er netop sæson for både Hokkaido græskar og friske figner i efteråret. Her får du bagte græskar, med de friske figner og blåbær, cremet gedeost og knas fra både salat og kerner. Den har så meget smag i sig selv, at du kan servere den til forret og næsten uden andet tilbehør til aftensmad. 

 

Ingredienser til græskarsalaten
1/4 – 1/2 Hokkaido græskar
Tørret timian og salt
Cirka 50 g feldsalat (spinat kan også bruges)
2 friske figner
En stor håndfuld blåbær
Gedeost fra rulle
Græskarkerner

Ingredienser til dressingen
1 spsk. agave sirup
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. god olivenolie

 

Fremgangsmåde
Fjern græskarkernerne i midten af græskaret med en ske og skær så græskaret i skiver som på billedet. Kom olie, timian og salt over græskarskiverne og så ind i en opvarmet 180 grader varmluft ovn. Giv græskarene cirka 30 minutter, indtil de er dejlig møre (heller 5 minutter for meget end for lidt, så længe de ikke bliver brændte).

Imens græskarskiverne er i ovnen, så rist græskarkerner på en pande ved middelhård varme og sæt dem herefter til siden, indtil salaten er færdig. Græskarkernerne bruges som den sidste topping på græskarsalaten.

Rør dressingen sammen så den er klar. Det er vigtigt at røre agave sirup og eddiken sammen først. Når det er rørt godt sammen, så tilsættes olien.

Når græskarskiverne er færdige i ovnen, skal de lige køle en smule af. Så sæt imens skiver af gedeost på bagepapir og ind i ovnen på 220 graders varmluft. Giv gedeosteskiverne cirka 10 minutter, til de er blevet lune, bløde i midten og så småt begyndt at blive gyldne.

Imens gedeosten er i ovnen, så start med at anretteFeldsalat salaten. Salaten anrettes bedst i et fad eller noget der er fladt. Fordel først feldsalaten på fadet og herefter græskarskiverne oven på salaten. De friske figner skæres i både og fordeles ligeså på salaten sammen med blåbærrene.

Når gedeosteskiverne er færdige, kommes de oven på nogle af græskarskiverne, så det jævnt fordeles på salaten. Fordel så dressingen ovenpå og herefter de ristede græskarkerner.

 

TIPS

  • Retten kan både nydes til frokost og til aften som forret og hovedret, enten so den er og værende et vegetarmåltid, eller med tilbehør til. 
  • Du kan servere retten som forret, eventuelt med noget (ristet parmaskinke på toppen og) lækkert brød til.
  • Prøv retten til både frokost og aftensmad, som et vegetarmåltid eller eventuelt med kylling til.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s