Sunde Snickers

22 aug

Sunde snickers

 

Kan du have en sød tand, eller synes du bare at sunde Snickers lyder lækkert?

 De her bidder er både søde og sunde på samme tid, så du kan spise dem med god samvittighed! Og så er de endda hurtige at lave med blot få ingredienser. Det er nemt og derfor noget alle kan lave og nyde godt af!

I de lækre bidder får du noget cremet og sprødt, salt og sødt. Sødt og salt kan bare noget godt sammen, og derfor smager de lækre sunde Snickers himmelsk. 

Udover at der ingen æg og raffineret sukker er i, er de endda også glutenfri, laktosefri og veganske. En lækker sød bid som de fleste kan spise.

Jeg er selv helt vild med dem og så er de jo lækre både som et lille stykke sødt til kaffen, til kagebuffeten eller endda til dessert 🙂 Jeg har serveret dem ved siden af en frisk jordbærtrifli, som var et super lækkert supplement. Men jeg har også nydt flere både til en kop the om aftenen eller til eftermiddagskaffen.

 

Mængden bliver til ca. 40 stykker, som dem på billedet.

 

Ingredienser

Nøddebund
250g mandler
150g rosiner
10 friske dadler

“karamel”
16 friske dadler
2 spsk kokosolie
2 spsk kogende vand
Vaniljepulver

Topping
80g saltet peanuts
150g 70% chokolade
Evt. lidt ekstra grovhakkede peanuts og flagesalt

 

Fremgangsmåde

Start med at lave den søde nøddebund
Kom mandlerne i en foodprocessor og kør i ca. 1 min., til mandlernes konsistent er helt fin som mel. Tag mandelmelet op og kom det i en skål.
Fjern stenen fra dadlerne. Kom dadlerne og rosinerne i foodprocessoren, og kør det til er en ensartet masse. Tilsæt så mandelmelet og kør igen, indtil det hele har en ensartet og gennemhakket masse.
Kom massen ud på et stykke bagepapir, og lig et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul så massen ud til en firkant på ca. 1 cm tykkelse.

Så skal “karamellen” laves og smøres oven på bunden
Fjern stenene fra dadlerne. Kør dadler, kokosolie, vanilje og vand sammen i en blender, til det har en ensartet masse som karamel.
Massen må ikke være flydende og løbe, men skal i stedet være mere cremet og hænge lidt fast på en ske.
Synes du alligevel at den er for flydende, så kom et par ekstra dadler i eller køl den ned få minutter. Køler du den ned for længe, sætter den sig nemlig for meget og er svær at smøre ud.

Smør “karamellen” ud over bunden og drys med de hakkede peanuts.

Nu skal chokoladen smeltes og fordeles ovenpå
Chokoladen tempereres ved at smelt den over vandbad. Pas på at det ikke får for høje temperaturer, for ellers kan den ikke sætte sig bagefter.
Fordel chokoladen oven på de dryssede peanuts og lad så chokoladen køle af.

Top eventuelt med lidt ekstra hakkede peanuts og flagesalt på toppen. Du kan gøre det med det samme, eller som jeg anbefaler; at vente til chokoladen har sat sig en smule.

Skær ud til Snickers bidder.
Når chokoladen har sat sig, så skær blokken ud i de ønskede Snickers størrelser.
Jeg skærer blokken ud i bidder på en størrelse af ca. 4×4 cm, da de er ret fyldige og så er det både sundere og bedre, at man kan tage en mere, end at man kæmper med den ene og den så smelter i fingrene 🙂
Men du kan selvfølgelig skære dem ud præcis som du vil. Jeg anbefaler enten kvadratiske eller rektangulære som de Snickers vi kender.

 

TIPS

  • De kan holde sig længe i køleskabet, så de kan nydes i flere dage.
  • Har du nogle Snickers til overs eller vil have en nem snack i fryseren, jamen så er den gode nyhed at de sunde sager kan fryses.
  • Laver du dem til juletid, kan du prøve at tilføje nogle lækre julekrydderier, så som kanel og kardemomme.
  • På en sommerdag er de helt vidunderlige med især friske jordbær til – jeg anbefaler stærkt at prøve det og egentlig om det er sommer eller ej 🙂

 

Sunde snickers

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s