Speltrisotto med laks & svampe

27 feb

IMG_1933

Risotto er lækker og smagsfyldig. Ved at bruge sundere råvarer skabes bedre samvittighed og nydelse. Denne risotto er nemlig super lækker og sund samtidig. Den kan bruges til et hav af forskelligt kød, fisk og topping, men er også super lækker i sig selv.

 

Hovedret til to personer

 

Ingredienser

1 rødløg
2 fed hvidløg
1,5 dl hvidvin
1,5 dl perlespelt
Bouillon
Beemster (minder om prima donna)
Persille
Blandet svampe (østershatte, kantareller, shiitake, brune champignoner, karl johan…)
Edamame bønner, grønne ærter eller et mix af begge
Lime
Salt og godt med (citron)peber
2 Laksefileter
Sesam
Rucola

IMG_1936

 

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg, hvorefter det svitses i en lille gryde. Speltrisotto og hvidvin tilsættes og simre lidt igennem. Herefter tilsættes en smule af bouillonen og når speltkernerne har opsuget væden, tilsættes mere bouillon. Dette gøres indtil ønsket konsistent er opnået. Svampene renses og svitses på en meget varm pande til de er gyldne og lidt groft salt tilsættes.
Når den ønsket konsistent til risottoen er opnået, tilsættes osten og der røres grundigt i gryden. Når osten er smeltet ind til den cremede risotto tilsættes persille, svampe og edamame bønnerne/ærterne. Mens risottoen varmes igennem, smages den til med salt, peber og lime saft.

Laksefileterne drysses med groft salt, citronpeber og sesam. Lidt olivenolie kommes på en pande. Når panden er varm, kommes laksen på med skindsiden ned mod panden. Laksen steges størstedelen af tiden på skindsiden og et par minutter på de resterende 3 sider.

Anret risottoen oven på en håndfuld rucola og læg laksen ovenpå. Pynt med persille revet ost og en limebåd.

 

TIPS
  • I stedet for laks smager risottoen super lækker med lufttørret eller røget skinke (parma eller serrano), som er ristet sprød i ovnen.
  • Du kan også tilsætte andre grøntsager i risottoen, her blandt andet asparges eller spinat.
  • Beemster bruges i denne ret, da den findes i en meget fedtfattig version hos diverse ostehandlere og er en lækker tør, saltet og kraftig ost. Oprindeligt bruges parmesanost til risotto, hvor Beemsteren er et lækkert alternativ til denne.  

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s