Cremet blomkål-sellerisuppe

13 jan

Skærmbillede 2013-01-13 kl. 22.35.15

 

Denne cremet og milde suppe, er simpel og lækker til enhver tid både som forret og hovedret. Den er toppet med persille, selleritern og sprød parmaskinke.
Suppen er specielt god i vinterkulden, hvor halsen kan være udsat for betændelse. Den generer på ingen måde halsen, men smør den og er en stor nydelse for smagsløgene.

 

Som hovedret til ca. 3 personer

 

 

Ingredienser

1 blomkålshoved
1 knoldselleri (½ i suppen & ½ til topping)
Grøntsagsbouillon vand
Hvidløg
1 løg

Parmaskine
Persille
Evt. stegt kylling

 

Fremgangsmåde

Tilsæt en smule olie i en gryde. Når olien er varm svitses løg, hvidløg, blomkål og det halve selleri af ved middel varme. Lad det stege uden at tage farve og blive gyldent. Ved at svitse det af giver det suppen en mere karamelliseret og cremefyldig smag.
Tilsæt bouillonvand til det netop dækker fyldet. Lad suppen koge ind, til alle ingredienser er helt møre (så det nærmest kan mose med en gaffel). Purer suppen grundigt til en glat og cremet konsistens, hvorefter den smages til med salt og peber.

Resten af sellerien skæres ud i små tern og kommes i et ovnfast fad, hvori der blandes lidt olie, salt og peber. Selleriternene kommes i en varm ovn (230 grader), sammen med parmaskinke skiverne, som er lagt på et stykke bagepapir.insta-1

Hæld den cremede suppe i en skål og top med de ristet selleritern, hakket persille og sprød knækket parmaskinke.

“Så der serveret” – velbekomme 🙂

 

TIPS

  • Suppen har med topping nok fylde og mæthed i sig selv. Ønskes dog mere til, kan der bages et lækkert groft flute eller hjemmelavet hvidløgsbrød.
  • Kyllingebryst skåret i små stykker kan tilsættes i retten, hvis der ønskes mere fylde og mæthed.
  • Er du ramt af noget sygdom eller et nyt energi/helse-boost, så tilsæt noget ingefær og/eller chili, samt lidt ekstra hvidløg i kogevandet. Disse ingredienser er netop naturlige bakteriedræbende og energiskabende ingredienser.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s